Aardappel broccoli gehaktschotel

Kook jij wel eens heel traditioneel aardappels groente en vlees? Steeds minder mensen doen dat terwijl we het allemaal eigenlijk best heel lekker vinden. Liever niet zoals onze grootouders dat deden (gewoon alles tot snot koken en dan los op het bord) Een ovenschotel is dan een prima makkelijk en lekker alternatief. Deze aardappel broccoli gehaktschotel is een heerlijke maaltijd voor 4 personen met juist wel weer eens aardappels groente en vlees.

Ik maak deze ovenschotel met gehakt voor ongeveer 3 personen

Wat moet je inkopen voor deze aardappel broccoli gehaktschotel

  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram broccoli
  • 200 gram Italiaanse roerbakgroente (halve grote zak)
  • 300 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • Klein scheutje melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout

aardappel broccoli gehaktschotel

aardappel broccoli gehaktschotel

Hoe maak je deze ovenschotel met broccoli klaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De aardappelschijfjes 4 minuten in de magnetron doen (gaatjes prikken in het zakje)
  • In een hapjespan het gehakt rul bakken
  • Voeg de Italiaanse roerbakgroente de laatste 5 minuten bij het gehakt
  • De broccoli in roosjes snijden en in 4 minuten beetgaar koken
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraiche door de eieren heen mengen
  • Dan de geraspte kaas door het eimengsel roeren en op smaak brengen met wat peper en zout
  • Schep nu de broccoli in een ovenschaal
  • Dan het groente gehakt mengsel over de broccoli verdelen
  • De aardappelschijfjes daar weer bovenop leggen
  • Als laatste de crème fraiche met kaas verdelen over de aardappelschijfjes
  • Zet de ovenschotel met aardappel broccoli en gehakt in de voorverwarmde oven
  • Bak de ovenschotel nu in 30 minuten gaar en mooi lichtbruin

Zo maak je van aardappels groente en vlees een maaltijd waar iedereen lekker van zit te smullen

Leave a Reply