Aardappel gratin met broccoli uit de oven om van te smullen

Aardappel gratin, dat is aardappeltjes uit de oven met een romig sausje en kaas. Dat kaaskorstje bij ovenschotels is voor mij altijd het summum.

Nou ben ik best een echt lekkerbek maar koken moet vooral niet al te lang duren, daarom combineer ik de aardappel gratin met een laagje broccoli. Dan is maaltijd meteen compleet. Nou ja compleet…… voor sommige mensen is een maaltijd niet compleet als er geen vlees bij zit. Als je dat graag wil dan is het simpel: slavinkje in de pan doen (of waar je dan ook zin in hebt, laatst gecombineerd met van die dunne chipolata worstjes, was heerlijk!)

Dit recept is goed voor 2 personen

aardappel gratin met broccoli maken

aardappel gratin met broccoli maken

Ingrediënten aardappel gratin met broccoli

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml crème fraiche
  • 70 gram geraspte kaas
  • Versgemalen peper en zout
  • Klein beetje peterselie
  • 1 stronk broccoli
  • Evt. lekker stukje vlees voor de liefhebbers
  • 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes

Hoe maak je de meest simpele aardappel gratin met broccoli klaar?

  • Prik een paar gaatjes in de zak van de voorgekookte aardappelschijfjes
  • Doe het zakje 4 minuten in de magnetron, de aardappeltjes zijn dan extra voorgekookt en daardoor is je aardappel gratin straks wat sneller klaar

Om te voorkomen dat alles gaar is behalve de aardappelschijfjes (ik spreek uit ervaring) doe ik ze vooraf nog even in de magnetron

Om te voorkomen dat alles gaar is behalve de aardappelschijfjes (ik spreek uit ervaring) doe ik ze vooraf nog even in de magnetron

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De broccoli in roosjes snijden
  • Kook de broccoli 5 minuten en giet dan af en laat de roosjes even goed uitlekken in een vergiet
  • Leg de broccoliroosjes onder in de ovenschaal
  • Leg de aardappelschijfjes er bovenop
  • In een kommetje de slagroom en de crème fraiche mengen, peper en zout naar smaak toevoegen
  • Peterselie fijn snijden en door dit mengsel roeren
  • Giet het mengsel over de aardappelschijfjes
  • Strooi de geraspte kaas over de aardappel gratin en klaar ben je
  • De ovenschaal kan nu de oven in
  • Na ongeveer een half uur is kaas mooi gesmolten (het beroemde korstje!!!) prik even in een aardappel om te kijken of die ook lekker gaar is.

Terwijl de aardappel gratin in de oven staat heb je mooi even de tijd om nog een lekker stukje vlees te bakken.

Leave a Reply