Broccoli ovenschotel met ham en aardappelschijfjes

Maak nu zelf met dit recept een heerlijke makkelijke ovenschotel met broccoli, ham en aardappelschijfjes. Echt niet moeilijk om te maken maar wel super lekker en vol gezonde groentes. Een prima maaltijd voor gewoon door de week.

Je kunt er voor kiezen om pakjes te gebruiken, maar zelf maken is ook heel eenvoudig, dit recept is daar het bewijs van.

Het recept is goed voor ongeveer 3 personen.

Wat zit er in deze broccolischotel uit de oven?

  • Koop gewoon een stronk broccoli in plaats van kant-en-klare roosjes, scheelt je heel wat geld

    Koop gewoon een stronk broccoli in plaats van kant-en-klare roosjes, scheelt je heel wat geld

    400 gram broccoli (in roosjes)

  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram hamblokjes of hamreepjes
  • 200 gram worteltjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 ml crème fraiche
  • 4 eetlepels kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels grove mosterd

Hoe maak je deze makkelijke ovenschotel broccoli uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De aardappelschijfjes in de verpakking laten en een paar gaatjes prikken in het plastic
  • Verwarm de aardappelschijfjes 4 minuten in de magnetron, dan zijn ze straks sneller gaar
  • De worteltjes 7 minuten koken en de broccoliroosjes 4 minuten in een pan met water
  • Meng de crème fraiche met de kookroom, mosterd en de geraspte kaas en de knoflook
  • Doe de aardappelschijfjes samen met de worteltjes en de broccoli in een ovenschaal, mag best een beetje rommelig
  • De ham verdelen over de broccolischotel
  • Nu de crème fraiche met de kaas over de ovenschotel verdelen
  • De broccolischotel kan nu de oven al in, simpel toch?
  • Nu is een kwestie van rustig afwachten, na ongeveer 30 a 40 minuten is je broccoli ovenschotel klaar (de kaas moet een korstje zijn en aardappels moeten ook gaar zijn, even controleren door er met je vork in te prikken)

Aan tafel!

Je ziet het, een makkelijke maaltijd voor door de week en ook prima te doen als je niet zo heel veel tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Natuurlijk is er ook wel aardig wat oventijd maar in die tijd kan je gewoon andere dingen doen dus die tel ik voor mezelf nooit mee, het gaat om de “hands-on tijd” en die is bijzonder laag bij dit recept

Leave a Reply