Broccoli ovenschotel met pasta en spekjes

Broccoli ovenschotels maak je heerlijk snel klaar met pasta, een uitje, wat uitgebakken spekjes en een lekker sausje gemaakt van kruidenkaas. Boursin-saus noemen ze het hier thuis maar je kunt ook wel een ander (huis-) merk gebruiken.

Je maakt deze ovenschotel klaar in ongeveer 30 minuten (daarna nog wel 15 minuten oventijd), en het is goed voor 4 personen. Het is bepaald geen light-maaltijd. Het is een heerlijke maaltijd voor de stevige trek, en ook wel een tikje een wintermaaltijd.

Ingrediënten voor deze Broccoli ovenschotel

  • 400 gram pasta (penne, wokkels, de soort maakt niet uit)
  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • Een duo-pak gerookte spekjes
  • 1 rode paprika

Voor de saus

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml melk
  • 1 doosje Boursin of een andere kruidenkaas

Hoe maak je een heerlijke ovenschotel met broccoli en spekjes?

  • Kook de pasta al dente
  • Ondertussen de oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • De laatste 4 minuten kook je de broccoliroosjes mee met de pasta

Broccoli in de pan bij de pasta

Broccoli in de pan bij de pasta

  • In een koekenpan bak je lekker de spekjes
  • De ui schoonmaken en snipperen
  • De paprika in blokjes snijden (zaadjes verwijderen)
  • Bak de rode ui en de paprika nog een paar minuten mee met de spekjes
  • Schep de al dente pasta met de broccoli in een ovenschaal
  • De spekjes met groente over de pasta met broccoli verdelen
  • Dan de kruidenkaas saus over de broccoli ovenschotel verdelen
  • De ovenschaal gaat nu nog 15 minuutjes de oven in en daarna is het: aanvallen!

Hoe maak je de kruidenkaas saus klaar?

  • Boter in een pannetje smelten, de boter mag niet bruin worden
  • Dan in een keer de bloem toevoegen en dan goed roeren
  • Laat 3 minuten op laag vuur garen
  • Voeg nu steeds een beetje melk toe tot de saus de juiste dikte heeft, dan nog een beetje extra melk erbij (de saus is nu iets vloeibaarder dan je zou willen uiteindelijk, maar dat komt zo goed)
  • Haal de pan van het vuur en voeg nu het hele pakje Boursin toe, weer roeren tot je een redelijk gladde saus hebt

Leave a Reply