Broccolitaart gemaakt van bladerdeeg

Bij een hartige taart, of quiche, denk je misschien meteen aan moeilijk moeilijk moeilijk. Geheel onterecht trouwens. Het is juist een super makkelijke manier om een lekkere maaltijd klaar te maken. Zeker als je gebruik maakt van bladerdeeg voor de hartige taart bodem.

Deze hartige taart kan je gebruiken als maaltijd maar ook als borrelhapje. Als je deze broccolitaart als hapje gebruikt, dan moet je natuurlijk wel kleinere puntjes snijden. Je kunt een quiche zowel warm als koud serveren.

Ingredienten voor broccolitaart met ham

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram broccoli
  • 4 eieren
  • 2 dl kookroom
  • 150 gram hamblokjes
  • 75 gram pittige geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Beetje olie of boter voor invetten van de quichevorm

broccolitaart met bladerdeeg

broccolitaart met bladerdeeg

Hoe maak je een lekkere broccolitaart met ham?

  • De plakjes bladerdeeg uit de vriezer halen en laten ontdooien
  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • Broccoli in kleine roosjes snijden
  • Broccoli blancheren (kort 4 minuten koken)
  • Laat de broccoli goed laten  uitlekken in een vergiet
  • De eieren loskloppen met de kookroom en naar smaak peper en zout toevoegen
  • Dan de geraspte kaas ook door het mengsel roeren
  • Quichevorm of springvorm invetten
  • Bekleed een quichevorm of gewone springvorm met het bladerdeeg
  • De broccoliroosjes verdelen over de bodem
  • De hamblokjes netjes verdelen over de broccolitaart
  • Dan het eiermengsel over de broccolitaart schenken
  • Zet de broccolitaart in de oven en na ongeveer 45 minuten is je overheerlijke eenvoudige broccolitaart klaar

Ps. Als de bovenkant wat zwart dreigt te worden kan je er aluminiumfolie overheen doen, dan gaat de bovenkant niet verbranden en heeft de quiche meer tijd om goed gaar te worden.

Leave a Reply