Macaroni met broccoli en een kaassausje uit de oven

Ik weet dat ik heel kook minnend Nederland over me heen krijg als ik een kaassausje uit een pakje gebruik. Jammer dan, ik ga het toch doen.

Voor de echte doe-het-zelvers is er ook een optie om het allemaal zelf te maken, iedereen tevreden hoop ik….

Bij broccoli denk je al snel aan een gerecht met aardappels maar je kunt ook met pasta en broccoli heerlijke maaltijden klaarmaken. Zo klaar, en toch je portie gezonde groente naar binnen krijgen, dat is toch mooi?

Ingrediënten voor macaroni met broccoli uit de oven

  • 200 gram macaroni
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 1 doosje champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje kaassaus (kijk even wat je extra nodig hebt op je pakje, vaak moet je extra melk toevoegen)
  • 200 gram hamblokjes
  • 50 gram geraspte kaas

Pasta met broccoli, een heerlijke combinatie

Pasta met broccoli en ham, een heerlijke combinatie

Hoe maak je snel een heerlijke pastaschotel met broccoli klaar?

  • de oven verwarm je vast voor op 200 graden
  • de macaroni kook je beetgaar in een pan volgens de instructies op de verpakking
  • broccoli in een paar minuten ook beetgaar koken
  • In een koekenpan bak je de gesnipperde uien, hamblokjes met de champignons in plakjes, op het laatst pas de knoflook toevoegen
  • De broccoli doe in de ovenschaal, daar schep je dan de uien, champignons en hamblokjes overheen
  • Nu even de kaassaus maken (zie pakje)
  • Schep de macaroni door de kaassaus en de macaroni met kaassaus schep je weer over de broccoli in de ovenschaal
  • Als laatste strooi ik nog wat geraspte kaas over de ovenschotel, klinkt wat overdreven maar dat is nou eenmaal erg lekker
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en na ongeveer 30 minuten heb je een heerlijke pasta ovenschotel gemaakt met broccoli in een kaassausje

Voor wie zelf kaassaus wil maken

  • ingredienten kaassaus
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  •  400 ml melk
  •  10 a 15 plakjes kaas of een zakje geraspte kaas (met belegen kaas is het lekkerst)
  •  Peper en zout

Laat de boter smelten in een pannetje, laat de boter niet bruin worden Doe de bloem in één keer bij de boter, en dan meteen roeren tot je een gladde massa hebt, laat 3 minuten op een laag vuurtje staan. Dan de melk beetje bij beetje toevoegen en steeds weer roeren, tot het sausje gaat binden, voeg nu ook naar smaak peper en zout toe. Het pannetje van het vuur halen en dan de kaas door de saus roeren tot de kaas gesmolten is, dat is alles!

Leave a Reply