Ovenschotel met broccoli en gehakt

Ooit heb ik bij een vriendin een heerlijke ovenschotel met broccoli en kip gegeten. Ik had vorige week alles in huis behalve de kipfilet. Wel had ik nog een pak gehakt liggen, het was in de aanbieding en ik had enthousiast meteen 2 pakken gehakt gekocht. Die pakken gehakt moest ik dus wel snel op zien te maken. Gevolg: een experiment met een bestaand recept met gehakt in plaats van kip….. het is me prima bevallen, het smaakte prima. Experiment geslaagd en voor herhaling vatbaar.

Met een beetje mazzel koop je gehakt altijd wel ergens in de aanbieding, wat dat betreft is het een budgetvriendelijk recept. Helaas is de echte Parmezaanse kaas wel vaak erg duur, die heb ik vervangen door poederkaas, je weet wel, uit zo’n bus. Scheelt wel aardig wat duiten en is ook lekker al moet ik wel eerlijk bekennen…. Er gaat niets boven echte Parmezaanse kaas.

ovenschotel met broccoli en gehakt

ovenschotel met broccoli en gehakt

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor ovenschotel met broccoli en gehakt

  • 500 gram gehakt
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 500 gram aardappelen
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 150 gram poederkaas of Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ui
  • 2 roma tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml creme fraiche
  • Scheutje kookroom

Zelf een ovenschotel met broccoli en gehakt maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de aardappels en snij de aardappels in blokjes

aardappels in blokjes snijden dan zijn ze sneller gaar

aardappels in blokjes snijden dan zijn ze sneller gaar

  • Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar en laat de broccoliroosjes de laatste 5 minuten meekoken
  • Alles afgieten en goed laten uitlekken
  • Ondertussen bak je het gehakt rul in een koekenpan
  • De tomaten in blokjes snijden en de ui snipperen
  • De tomaten en de uien nog even meebakken met het gehakt en als laatste de knoflook toevoegen
  • Vet een ovenschaal in en doe onderop het gehakt met de tomaten en uien
  • Dan de aardappels en broccoli er overheen leggen
  • In een kommetje de creme fraiche met een scheutje kookroom losroeren. De tijm en oregano bij de creme fraiche doen en goed doorroeren
  • Doe de helft van de poederkaas bij dit creme fraiche mengsel en giet het over de ovenschotel met gehakt en broccoli
  • Als laatste strooi je de rest van de poederkaas over de ovenschotel
  • Zet de ovenschaal in de oven en wacht geduldig 30 minuten af, dan is je broccolischotel met gehakt klaar

Leave a Reply