Pastaschotel met broccoli en blauwe kaassaus

Zin in een heerlijke en ook nog eens makkelijke ovenschotel? Dan is dit echt een recept voor jou. Je moet wel van blauwe kaas houden natuurlijk. Ik ben er stapeldol op dus voor mij is dit een van mijn lievelingsrecepten. Ik maak het graag klaar in het weekend, dan wil ik lekker eten en niet te lang in de keuken staan.

In het weekend hebben we allemaal vaak een druk programma, opruimen, boodschappen doen, sportwedstrijden etc. Dan wil je wel lekker genieten toch? Dit recept maak je binnen 20 minuten klaar, en dan nog even in de oven.

Dit recept is voor 2 a 3 personen

Ingrediënten pastaschotel met broccoli en gorgonzola

  • 150 a 200 gram pasta
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • Half doosje champignons
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram gorgonzola
  • Peper en zout

Lekkere broccoli ovenschotel met pasta, spekjes, verse groentes en gorgonzolasaus

Lekkere broccoli ovenschotel met pasta, spekjes, verse groentes en gorgonzolasaus

Hoe maak je de lekkerste pastaschotel met broccoli en blauwe kaas klaar?

  • Kook de pasta al dente in een flinke pan met water
  • De broccoli vast in roosjes snijden en de laatste 4 minuten meekoken met de pasta
  • Daarna de pasta met de broccoli afgieten en laten uitlekken in een vergiet
  • De oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • Maak nu vast het sausje klaar, dan kan het nog even afkoelen en indikken: de slagroom in een steelpannetje iets verwarmen, beetje peper en zout toevoegen. De gorgonzola in kleine blokjes snijden en bij de slagroom doen, rustig verwarmen en blijven roeren, na een paar minuten is de gorgonzola gesmolten en heeft de saus de juiste dikte. Haal de pan van het vuur, de saus zal nog iets indikken.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan
  • De champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • Ui pellen en snipperen
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden
  • Bak de uitjes even mee met de spekjes, iets later ook de champignons en de paprika ook nog even meebakken
  • Schep de pasta met de broccoli in een ovenschaal
  • De spekjes met ui, champignons en paprika ook in de ovenschaal scheppen en mengen met de pasta en broccoli
  • Schenk nu de gorgonzolasaus over de pastaschotel heen en zet nog ongeveer 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Aan tafel!

Een heerlijk simpele ovenschotel met pasta, broccoli en snelle gorgonzolasaus

Leave a Reply