Vegetarische ovenschotel met broccoli

Maak nu zelf deze lekkere vegetarische broccoli ovenschotel klaar. Of je je een ‘echte’ vegetarier bent of een flexitarier (soms een dagje zonder vlees) maakt niet uit. Met een pakje vegetarisch gehakt (ik heb die naam niet verzonnen) en wat broccoli kom je heel makkelijk tot een lekkere maaltijd.

Het is een lekker recept voor gewoon door-de-weekse-niks-aan-de-hand-geen-moeilijk-gedoe-maaltijden

Deze vegetarische ovenschotel met broccoli is goed voor 4 personen

Ingredienten voor vegetarische broccolischotel

  • 800 gram broccoli in roosjes

    Maak eens een keer een ovenschotel zonder vlees en met super gezonde broccoli

    Maak eens een keer een ovenschotel zonder vlees en met super gezonde broccoli

  • 125 ml crème fraiche
  • 400 gram vegetarisch gehakt (tegenwoordig in elke supermarkt te koop)
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 2 theelepels grove mosterd
  • Peper en zout
  • Scheutje kookroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Hoe maak je een door-de-weekse-niks-aan-de-hand-geen-moeilijk-gedoe-maaltijd?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Uitje pellen snipperen
  • Het vegetarische gehakt bakken in een koekenpan met het gesnipperde uitje (ongeveer 5 minuten)
  • De broccoliroosjes even 5 minuten beetgaar koken in een pan met water
  • De crème fraiche mengen met de mosterd en de kookroom en tot een glad sausje roeren (peper en zout naar smaak toevoegen)
  • Dan broccoli afgieten en in een ovenschaal verdelen
  • Vegetarisch gehakt over de broccoli doen
  • De aardappelschijfjes over de ovenschotel verdelen
  • Nu de crème fraiche uitsmeren over de aardappelschijfjes
  • Beetje geraspte kaar erover en klaar ben je
  • Zet de vegetarische broccolischotel in de oven en wacht 30 a 40 minuten rustig af
  • Even prikken in de aardappels, kijken of ze al gaar zijn. Zo ja…. Aan tafel!

Zo maak je heel makkelijk een prima vegetarische maaltijd. Perfect voor mensen die toch wel een beetje minder vlees willen eten per week. Zelf eet ik graag vlees maar ben ook wel van mening dat het echt niet iedere dag hoeft.

Overgebleven restjes gaan in een bakje in de vriezer, perfect voor als iemand laat thuis komt. Ik trek vaak iets uit de vriezer als ik weer eens moet overwerken. Dan heb ik toch nog een gewone goede maaltijd. Veel beter dan weer een pizza opwarmen.

Latest Comments

  1. Marc 12/09/2015
    • admin 25/09/2015

Leave a Reply